Școala Micești

Partenerul 2 – Școala 2 – Școala gimnazială Nr. 1 Micești

Echipa de proiect: Reprezentant legal Prof. Mihaela Voicu

Manager/ Coordonator proiect Prof. Psih. Luminița Mitroi

Responsabil Financiar: Contabil Viorica Ștefan

Școala Gimnazială Nr. 1 Micești, partenerul cu numărul 2. în proiect, a participat cu:

  • Peste 54 elevi
  • 15 cadre didactice
  • 23 părinți

Şcoala Gimnazială Nr 1 Miceşti, comuna Micesti, Arges, aflata in zona rurala  la aproximativ 20 km de orasul Piesti, se compune din scoala cu personalitate juridica(PJ) si 3 structuri:

  • Școala Gimnazială Purcăreni
  • Școala Primară Nr 1, sat Troislav
  • Şcoala Primară Nr 2, sat Pauleasca

Scoala are un numar de 50 cadre didactice, un psiholog scolar si 700 elevi, dintre care 311 romi. Expertiza extraprofesionala a cadrelor didactice si specificul elevilor (de la frecventa la backgorund) sunt detaliate mai jos.

 

Satele Păuleasca si Troislav au o puternică comunitate etnica rromă (70%) cu nivel de educație extrem de redus, familii analfabete sau semianalfabete, ceea ce imprimă nevoi educaţionale specifice .

 De asemenea, potrivit statisticilor  locale (școală  și primarie) aproximativ  50% dintre elevii nostri provin din familii cu cel puțin un membru plecat la muncă în străinatate, șomer sau din familii monoparentale.

In Şcoala Gimnazială Nr 1 Miceşti , elevii invata in 2 schimburi din lipsa de spatiu (ca in majoritatea scolilor din tara).

Desi suntem o scoala din mediul rural, este de retinut stabilitatea colectivului chiar daca peste 90% locuiesc la distante intre 20-50 km situatie ce contribuie si este la randul sau influentata de cultura institutionala a Scolii Micesti. Punem accent aici atat pe dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice cat si pe nevoile beneficiarilor nostri specifice comunitatii inter-etnice in care functionam. Educatia incluziva este o realitate nu doar un concept in aceasta institutie,  inregistrand constant o rata  mai buna a scolarizarii elevilor cu risc de abandon scolar, dupa cum dovedesc documentele oficiale ale scolii (PDI, documentele interne de secretariat).

    Experienta si buna credinta in implementarea proiectelor este dovedita de seria de proiecte fie derulate in scoala fie pe care echipa scolii a incercat sa le acceseze, parte din ele cu finantare europeana. Am inceput cu PHARE, am continuat cu  LLP-Comenius si Erasmus Plus. Implementam parteneriate cu institutii relevante cu rol in educatie: ONGuri(Salvati Copiii filiala Arges, Imago Mundi), Inspectoratul Judetean de Jandarmi Arges, cu  experti educationali  din SUA prin Fulbright Romania si/sau cu autofinantare. 

Incepand cu anul scolar 2017-2018 avem un parteneriat cu Serviciul Maltez si Asociatia Somebody Cares Romania, prin care este implementat un proiect cu activitati de suport educational pentru copiii etnici rromi.

 

  Prin urmare, avem resursa umana cu experienta in implementarea de proiecte in comunitati multietnice, o parte dintre ei participand in echipe de implementare ale unor proiecte POSDRU si in afara scolii , ca formatori sau facilitatori.

Astfel, institutia prin membrii ei are experienta in:

 managementul si implementarea proiectelor;

 colaborare cross-institutionala;

comunicare cu grupuri vulnerabile;

 organizarea de conferinte si traininguri (in acest sens: in anul scolar 2016-2017 am co-organizat o Conferinta alaturi de Inspectoratul De Jandarmi Arges cu participarea unui expert in siguranta in scoli de la Politia din Torrington, SUA avand invitati locali reprezentanti de la Tribunalul Arges, Politie, mediu educational; in plus, de 1 an suntem si parteneri judeteni ai unui furnizor national de formare profesionala ).

   Avem resursa umana cu expertiza certificata in domenii ca:

– drepturile copiilor

– prevenirea violentei

– educatie parentala

 -management de proiect

– mediator scolar

-copii cu CES, s.a

Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.